ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην οδό Φαραντάτων 41 βρίσκόταν το PALENQUE μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Όχι το καλλιτεχνικό και αρχιτεκτονικό μνημείο των Μάγιας του Μεξικού αλλά ένα ατόφιο κομμάτι μουσικής κουλτούρας της Λατινικής Αμερικής.

Από το 1994 λειτουργούσε ο ‘ναός’ της λάτιν μουσικής που μπαίνοντας μέσα , από την πρώτη στιγμή βρισκόσουν στην ψυχή ενός εξωτικού και σαγηνευτικού τρόπου διασκέδασης που για τους λατίνους είναι τρόπος ζωής. Οι τοιχογραφίες , οι πίνακες και η γενικότερη διακόσμηση του χώρου δημιουργούν μια αυθεντική εικόνα Λατινικής Αμερικής. Μετά από απουσία μίας σεζόν από την 01 Νοεμβρίου του 2013 το PALENQUE σε συνεργασία με το ‘Έν Αθήναις’ μετέφερε αυτή την ατμόσφαιρα στην οδό Ηρακλειδών 12 στο Θησείο στον όροφο του Έν Αθήναις’ όπου θα λειτουργεί όπως και στη Φαραντάτων από Τετάρτη ώς Κυριακή.

Από την 01 Οκτωβριου του 2014 γυρίζει πάλι στην περιοχή του στου Ζωγράφου. Στον πολυχώρο ‘Rock Architecture’ στην λεωφόρο ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ 23 Ζωγράφου και στον 1Ο όροφο που ήταν το club ‘DODZZ’ .
Αυτόν τον τρόπο ζωής μυείσαι στο Palenque που είναι το στέκι εκλετών θαμώνων και ξεχωριστών μορφών του χώρου της λάτιν μουσικής.
Όλοι όσοι ψάχνουν την αυθεντική, ποιοτική και ξέφρενη διασκέδαση, στο μοναδικό περιβάλον του Palenque μπορούν να χορέψουν σάλσα, μάμπο, ρούμπα, μερέγκε, κούμπια, μπατσάτα, τσα-τσα στο ωραίο ξύλινο πάτωμα του.

Την αυθεντικότητα και την ποιότητα συμπληρώνουν οι καλύτεροι DJ της λάτιν μουσικής στην Ελλάδα. Από το εξωτερικό στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί οι : ΗΕΝRY KNOWLES ( No 1 latin dj στον κόσμο από Νεα Υόρκη), IVAN AROYO ( από Νέα Υόρκη) , PAPLO BAT ( από Αργεντινή) LADY DJ TANIA ( από Τρινιταντ).

Το Palenque πρωτοπόρο στο είδος του άρχισε από την αρχή της λειτουργίας του να φιλοξενεί πολυμελή συγκροτήματα από την Λατινική Αμερική και την Νέα Υόρκη με σκοπό την διάδοση τούτης της συναρπαστικής μουσικής στην ορθάνοικτη σε θερμά ακούσματα Ελλάδα Από τα δεκάδες συγκροτήματα που έχουν φιλοξενηθεί ενδεικτικά αναφέρουμε τα : JUAN FORMEL Y LOS VANVAN ( θέατρο Λυκαββητού 1999), LARRY HARLOW( Μαέστρος των θρυλικών FANIA ALL STARS) , CAMILO AZUQUITA, HERMAN OLIVERA, ROBERTO PLA, SUZANA BACA, MERCADONEGRO, LUISITO ROSARIO, FRANKIE MORALES( ο τραγουδιστής του αξέχαστου TITO PUENTE), FRANKIE VASQUEZ,ORLANDO WATUSSI, RAY BAYONA, ALFREDO DE LA FE ( το καλύτερο λάτιν βιολί στον κόσμο), JIMMY BOSCH( το καλύτερο λάτιν τρομπόνι στον κόσμο), RAY DE LA PAZ( ο τραγουδιστής των SPANICH HARLEM ORCESTRA με το τελευταίο GRAMMY για την λάτιν μουσική) κ.α.

Όλα αυτά εφ’ ενός έθεσαν και θέτουν τις βάσεις για προσεχείς σημαντικές λάτιν εκπλήξεις, αφετέρου καταδεικνύουν την συνέπεια , την επιμονή και την γνώση ενός χώρου που εν πολλοίς είναι υπεύθυνος για την σημερινή δημοτικότητα της λάτιν μουσικής στην χώρα μας.

Από το Palenque φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αυθεντικά εξωτικά κοκτέιλς MOJITO , DAIQUIRI, CAIPIRINHA, MARGARITA όπως και πλήθος ποτών από την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα του όπου προτείνει και προσφέρει το εκπαιδευμένο προσωπικό του.
Με αυτά και πολλά καινούργια το Palenque θα διανύσει την 23η σεζόν του ελπίζοντας να συνεχίσει να προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο διασκέδασης στην Αθηναική νύχτα όπως αυτό ξέρει μετά από 22 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του λάτιν.