Ο CHINO NUNEZ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΟ PALENQUE 25,26,27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

To Ponme a Gozar είναι η μελωδία υποδοχής στο επίσημο site του Chino Nunez(www.chinonunez.com). Ότι πιο ταιριαστό δηλαδή, αν αναλογιστεί κανείς την ακόρεστη όρεξη και το πάθος του χαρισματικού αυτού βετεράνου για τη μουσική.

 

Θα χρειαστούν πολλά επίθετα για να περιγράψουμε την ποικιλία των επαγγελματικών του διαπιστευτηρίων: εξαιρετικός παίκτης κρουστών, πιανίστας, διασκευαστής, bandleader, ηχολήπτης, εκπαιδευτής και ομιλητής προαγωγής κινήτρων.

 

Ως ένας από τους πλέον ολοκληρωμένους, αξιοσέβαστους και περιζήτητουςfreelancer της Ανατολικής Ακτής, είναι ένας θρύλος εν τω γίγνεσθαι.

 

Το 2005, ύστερα από 35 χρόνια στη μουσική βιομηχανία, ο Chino Nunez, εκτόξευσε την σόλο καριέρα του σε παγκόσμια κλίμακα, με την κυκλοφορία του άλμπουμ του “It’s SHOtime”.  To cd του παραμένει στην κορυφή των playlist, ενώ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και πολλά κομμάτια του περιλαμβάνονται σε συλλογές salsa σ’ όλο τον κόσμο. Το κομμάτι “Homenaje al bailador” επιλέχθηκε για την ταινία “PadreNuestro”, της Cinergy Pictures. Το επόμενο cd του Chino, με τίτλο “Doctor Salsa”, κυκλοφόρησε το 2007, ηχογραφήθηκε στο προσωπικό του studio με παραγωγό τον ίδιο και αποτελείται από ένα δυναμικό συνδυασμό νέων κομματιών και διασκευών του Chino, με την συμμετοχή των καλύτερων μουσικών της Νέας Υόρκης.

 

Ο Chino έχει λάβει αμέτρητα βραβεία στην καριέρα του, με πλέον αξιομνημόνευτο τοGrammy (2005) που έλαβε ως μέλος των Spanish Harlem Orchestra, για το άλμπουμ “Across 110th Street” και τη διασκευή του κομματιού “Te cantare”.

 

Η δουλειά του, βεβαίως,  μπορεί να υπογραμμίζεται από υποψηφιότητες ή/και βραβεύσεις Grammy και Latin Grammy, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σταματά εκεί, αφού η δισκογραφία του περιλαμβάνει συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι:  TitoPuente, Celia Cruz, Ray Barretto, Hector Lavoe, El Gran Combo De Puerto Rico,Tito Nieves, Oscar DeLeon, Tito Rojas, Gilberto Santa Rosa, Victor Manuelle, JerryRivera, Ruben Blades, Johnny Pacheco, Louis Ramirez, Adalberto Santiago, IsmaelMiranda, Cheo Feliciano, Larry Harlow, Yomo Toro, Luis Perico Ortiz, DomingoQuinones, La India; Marc Anthony, Brenda K. Starr, Michael Stewart, Jimmy Bosch,Frankie Vasquez Y Los Soneros del Barrio, Ernie Acevedo Y Su Conjunto Imagen,Rafael DeJesus Y Su Orquesta, Conjunto Clasico, Danny Rivera, Cindy Lauper και στρατιές άλλων καλλιτεχνών.

 

Ο Chino έχει παίξει σ’ όλο τον κόσμο: από φεστιβάλ στο Μπρονξ, σε εσπερίδες στο Μπρούκλιν, ή στο παγκοσμίου φήμης Lincoln Center, σε συνέδρια salsa, στοCarnegie Hall, στο Madison Square Garden, στο Northsea Jazz Festival, στοMontreal Jazz Festival, στο Tito Puente Amphitheatre & Bellas Arte Performing ArtsCenter στο San Juan του Puerto Rico, στο Newport Jazz Festival, στο NewportNews, στο Trump Plaza Casino, στο Playboy Jazz Festival, σε εκδηλώσεις της MajorLeague του Baseball, καθώς και αμέτρητα άλλα.

 

Ο Chino έχει συμμετοχή σε πολλά show του Μπρόντγουει, όπως τα Evita, The CapeMan και Lion King. Έχει κάνει διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά voiceover, άφθονα video, jingle με τους Spanish Harlem Orchestra για το 1-800-cable, ένω συμμετείχε μαζί με τους Adalberto Santiago & His Orchestra στην ταινία “MoscowAnd The Hudson”, με τον Robin Williams και την Maria Conchita Alonzo. Πρόσφατα ηχογράφησε ένα διαφημιστικό για την Univision (NYC) με την μπάντα του, ChinoNunez & Friends.

 

Στο studio του, JanMar Productions, σχολαστικά και μεθοδικά συνθέτει, διασκευάζει και παράγει τις ακούραστες, μοναδικές και ρυθμικές του μελωδίες, που τον χαρακτηρίζουν σε latin jazz, reggaeton, hip hop και R&B κομμάτια. Με εκατοντάδες συνθέσεις στο ενεργητικό του, το στυλ του είναι ένα από τα πιό αναγνωρισμένα και περιζήτητα της Ανατολική Ακτή.

 

Μέσω της μουσικής, ο Chino προωθεί και στηρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες για τις τέχνες και αποτελεί θετικό παράδειγμα για τα παιδιά της πόλης του. Ως εκπαιδευτικός και ομιλητής πρωαγωγής κινήτρων, είναι παγκόσμια αναγνωρισμένος για την απλουστευμένη αλλά πλήρη και διεξοδική διδασκαλία του. Αρωγός σε ποικιλία φορέων, μεταξύ άλλων κονσερβατόρια, δημόσια σχολεία, συνέδρια και πανεπιστήμια (όπως τa Cornell, Long Island και Villanova). Το 2004 οChino ναυτολογήθηκε στην Albert Torres Productions ως υφηγητής μουσικών σεμιναρίων και λαμβάνει μέρος στο ετήσιο World Salsa Congress στο Λος ¶ντζελες (CA).

 

Στους υποστηρικτές του Chino περιλαμβάνεται και η εταιρία Latin Percussion, για την οποία έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικά dvd (στα οποία παίζει, περιγράφει και έχει κάνει την παραγωγή), με τίτλο The Rhythmic Construction of Salsa Tune Vol. I και ΙΙ.

 

Είναι μέλος της National Recording Academy (NARAS & LARAS), ASCAP & Local 802.

 

 

 

Τον CHINO NUNEZ στις εμφανήσεις του στο PALENQUE θα τον συνοδεύσουν,  από την Νέα Υόρκη η τραγουδήστρια YOKO με την οποία ο CHINO έχει κάνει πολλές δουλειές μαζί και δισκογραφικές και συναυλίες, και από την Ελλάδα οι LATIN ALLSTARS DEL PALENQUE.

Leave Comment