ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
MIGUEL ENRIQUEZ

M. ENRIQUEZ είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κουβανού τραγουδιστή Miguel Perez Ramirez που μας έκανε να χορέψουμε πολύ κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών. Το όνομά του μας φέρνει στην μνήμη το ‘ABRE QUE VOY’ το τραγούδι που τον έκανε γνωστό και έγινε το σύνθημα σε όλο τον κόσμο της σάλσα.
Ο M. ENRIQUEZ γεννήθηκε στην Κούβα στο Cascotto μια μικρή πόλη της περιοχής Camaguey. Ξεκίνησε παίζοντας σαν αυτοδίδακτος μουσικός για τα festival στην πόλη του και αυτό έγινε η αφορμή για να πάρει το δρόμο του στον επαγγελματικό χώρο.
Συνέθεσε το πρώτο του τραγούδι ‘Olvidare’ σε ηλικία 15 ετών.
Μετά από κάποια χρόνια και αφού είχε μεταφερθεί στην HAVANA, μαζί με ένα γκρούπ μουσικών μετακόμισε στην Ιταλία όπου και μένει μέχρι σήμερα.
Στην τελευταία του συνέντευξη δήλωσε ότι το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι πιστεύει σε οτιδήποτε κάνει και βάζει σε αυτό όλη του την ψυχή. Είναι φανερό ότι έχει πολύ ταλέντο και πολλές νέες ιδέες. Τελικά όμως το κοινό είναι αυτό το οποίο παίρνει τις αποφάσεις και έχει τον τελευταίο λόγο. Το κοινό είναι αυτό που τον επιβραβεύει και αισθάνεται μεγάλη υποχρέωση για αυτό.
Το cd του ‘SACALA SACALA’ είναι το πιο γνωστό άλμπουμ που ηχογράφησε το 2003 και μπήκε στην αγορά το 2004. Περιέχει 9 τραγούδια εκ’ των οποίων τα 7 είναι γραμμένα από τον ίδιο και έχει συμμετάσχει και σε όλες τις ενορχηστρώσεις.
Σε αυτή την παραγωγή συμπεριλαμβάνεται το πολύ γνωστό ‘ABRE QUE VOY’ και τα 5 τραγούδια από αυτά έχουν χορευτεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα στις πίστες των latin club ανά τον κόσμο.
Το επόμενο άλμπουμ είναι το ‘LOCO LOCO’ το οποίο γνώρισε και αυτό μεγάλη επιτυχία και βαδίζει στα χνάρια του προηγούμενου.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 27,28,29 Απριλίου 2006 στο PALENQUE. Τον MIGUEL ENRIQUEZ στις εμφανίσεις του συνόδευσαν οι ‘LATIN ALL STARS DEL PALENQUE’ και από το συγκρότημα MERCADONEGRO στις τιμπάλες ο RODRIGO RODRIGUEZ και στο πιάνο o CESAR CORREA.

Leave Comment