OΙ ORLADO POLEO & CARLOS ESPOSITO ΣΤΟ PALENQUE ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΚΑΙ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

-Ο ORLANDO POLEO γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική με τον γνωστό καθηγητή Julio Mendez.
Γρήγορα προσέλκυσε την προσοχή για την ικανότητά του στα κρουστά και σύντομα έγινε ένας από τους καλύτερους percussionists της Βενεζουέλας. Στη συνέχεια σπούδασε Αφρο-Βενεζουελάνικα κρουστά με καθηγητή τον Miguel Urbina. Συνόδευσε σε συναυλίες πολλούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες σε διεθνές επίπεδο. Δίδαξε επίσης σε διάφορα σχολεία κρουστών στη Βενεζουέλα.
Το 1991, Orlando καλείται να εργαστεί στο Παρίσι, όπου βρίσκει πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, και έτσι στην συνέχεια
δαπανούσε το χρόνο του μεταξύ Καράκας και στο Παρισιού. Με το ταλέντο που διαθέτει πρωτοστατεί στην λάτιν και την τζαζ σκηνή του Παρισιού.
Το 1995 ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ “Cimarroneando” στο Καράκας μαζί με τον Κουβανό Orlando Maraca Valle (πρώην Irakere flautist).
Επιστρέφει στο Παρίσι, και ξεκινά να παίζει σε όλα τα διάσημα τζαζ κλαμπ χρησιμοποιώντας 8 μουσικούς. Το όνομα αυτής της μπάντας είναι “CHAWORO”.
Το 1997, πηγαίνει πάλι στο Καράκας για να ηχογραφήσει το δεύτερο προσωπικό του album “EL CAMINO BUEN”. Το αλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε στη Γαλλία το Φεβρουάριο του 98. Στο τέλος του 2001 ηχογραφεί το τριτο του αλμπουμ “LO BUENO DE LA VIDA”. Ο Orlando Poleo κατατάσσετε στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων κογκέρο στον κόσμο.

-O CARLOS ESPOSITO γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 10 Νοεμβρίου, 1960. Ξεκίνησε το μεγάλο του μουσικό ταξίδι, σπουδάζοντας θεωρία μουσικής και κρουστά στο σχολείο Llamozas José Lorenzo, και αργότερα maracas, guiro, clave, shekeré …
Παίρνει μαθήματα από δασκάλους κρουστών στην Βενεζουέλα, τη Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο και τη Βραζιλία.
Μαθαίνει πορτογαλικά που του επιτρέπουν να εμβαθύνει και να μεγαλώσει την μουσική του έκφραση.
Για τέσσερα χρόνια, εξασκείται στο εργαστήρι τέχνης Sarria bello campo.
Παίζει και τραγουδάει με αρκετά συγκροτήματα όπως είναι:
Autana, Jarana, Casino, Trabuco Venezolano, Quinto Sonido, Adrenalina Yambu, Maria Rivas, Grupo Mina, Chaworo, Nevada, Ροκοκο, Tarina, Rumbata, Chucurruley, Culebra y su banda, La Salsa y su banda Joven , Guerry Weill, Οrquestra cafe, Κarakas 7.
Συμμετέχει ως performer και percussionist σε 14 παραγωγές, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Επίσης έχει ερμηνεύσει τραγούδια σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.
Ο Carlos Esposito έχει συνοδεύσει καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και οι: Daniel Santos, Alberto Belttran, Lino Frias, Carmen Delia Depini, Roberto Lugo NY
Έχει μοιραστεί επίσης τη σκηνή με Tony Oliventhia (Πουερτο Ρικο), El Gran Combo de Puerto Rico, Celia Cruz (Κουβα), Sonora Matancera (Κουβα), Fania All Star (ΗΠΑ), Barbarito Diez (Κουβα) , Opus (Αυστραλια), Jose Mangual Junior (Πουερτο Ρικο), Hermanos Lebron (ΗΠΑ), Santana (ΗΠΑ), Lucerito (Μεξικο), Osacar D’Leon (Βενεζουελα), Irakere (Κουβα), Manu Di Bongo (Αφρικη).
Πήρε μέρος σε δύο ταινίες, και συμμετέχει σε διεθνείς περιοδείες στην Κούβα, τον Παναμά, την Ισπανία, την έκθεση Expo 92 στη Σεβίλλη , τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σενεγάλη, την Ιταλία, την Αγγλία, την Τουρκία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ακτή Ελεφαντοστού, Ταιτή και 28,29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 στην Ελλάδα ερμηνεύοντας τραγούδια του ORLANDO POLEO στο PALENQUE. Μαζί τους οι LATIN ALL STARS DEL PALENQUE.

Leave Comment